Brad Pitt

0

November 20, 2011 by Sander

Serge Binkhorst van Oudcarspel is scenarioschrijver en hij heeft een haat-liefdeverhouding met zijn hoofd.

Pffffff, denkt hij soms wanneer hij in de spiegel kijkt. Wat moet hij met dit hoofd? Zijn grote oren die aan beide kanten uitsteken. Zo groot dat je er mee kunt zeilen op de Friese meren, een flauwe grote-oren-grap die hij meestal zelf maakt om anderen de wind uit de oren, pardon, zeilen te halen. Hij ziet zijn puntige, vlijmscherpe neus waarmee je zomaar iemands oog kunt uitsteken. Hij houdt daarom van gepaste afstand en bij het zoenen van vriendinnen en kennissen kiest hij altijd de omtrekkende beweging; de beweging van Gooische Vrouwen die zoenen maar elkaar eigenlijk niet kunnen luchten of zien. De wangen nét niet tegen elkaar. En waar de meeste mensen hun bril afzetten bij het zoenen met hun geliefde, zet zijn vrouw haar bril óp, een goedkoop hansandersje met vensterglas. De schat. Het staat haar overigens bijzonder goed. Ook ziet hij zijn terugtrekkende haarlijn en grijzende bakkebaarden. Bolle wangen met een constante blos, alsof hij het altijd en overal warm heeft. Het enige voordeel: niemand die in de gaten heeft wanneer hij bloost. Nee, Serge’s hoofd is geen gezicht.

Gelukkig ziet Serge meestal de andere kant van zijn hoofd. De binnenkant, die prachtige beeldverhalen verzint, met superhelden die de slechteriken op onnavolgbare wijze het leven zuur maken en er op het einde met het mooiste meisje vandoor gaan. Visueel spektakel dat het beste tot zijn recht komt wanneer geprojecteerd over de volle breedte van een bioscoopscherm. Plotwendingen, zinderende spanning en een weergaloze ontknoping. Allemaal ontsproten aan het brein dat in zijn hoofd huist. En ja, hij is bijzonder content met die kant van zijn hoofd, de kant die je niet ziet, tenzij je in de bioscoop of voor de tv zit en dan nog moet je maar weten dat hij het scenario heeft geschreven.

Tussen jou en mij gezegd, Serge is eigenlijk best blij met zijn hoofd. En toch, soms, heel soms, bijna nooit hoor, het komt echt zelden voor en zelfs dan duurt het maar kort, soms wilde hij dat hij Brad Pitt was.


0 comments »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.